Use Google Tag Manager?

Електрокарниз, Электрокарниз, мотокарниз, моторизованный карниз, карниз с мотором, карниз с пультом, карниз с управлением, карниз на пульті, электроштора, штора с пультом, штора на пульте, штора з мотором, ролета з мотором, жілюзі з мотором, ролета на пул Готовий електрокарниз за вашими розмірами - електрокарниз, мотокарниз, електроштора, штора з мотором купити вигідно у Києві, ✔ Быстрая сборка и установка. У нас большой выбор качественных электрокарнизов с гарантией и установкой
Час роботи: 10:00 - 19:00
+380 96 046 36 63
+380 95 046 36 63
+380 63 046 36 63

04116, Україна, Київ, вул. Б. Гаврилишина 27/29

Хочу купити карнизи із мотором. З чого почати?

23.07.2021

Моторизовані карнизи, жалюзі і ролети з електродвигуном мають багато переваг:

1. Зручність у використанні: Найбільш очевидною перевагою моторизованих систем є їх зручність. Ви можете керувати шторами, жалюзями або ролетами за допомогою пульта дистанційного керування або навіть з використанням смартфона або голосових помічників. Це дозволяє вам налаштувати автоматичний режим, програмувати графік підйому та опускання і контролювати багато віконних покриттів одночасно.
2. Енергоефективність: Моторизовані карнизи, жалюзі і ролети можуть бути програмовані для автоматичного відкривання та закривання в певні години дня, в залежності від вашого розташування та погодних умов. Це дозволяє скоригувати освітлення та тепловий режим у приміщенні, що зменшує залежність від штучного освітлення та кондиціонування повітря, і, таким чином, знижує витрати на енергію.
3. Безпека та приватність: Моторизовані системи дозволяють вам керувати жалюзі, ролетами або карнизами на відстані, що забезпечує вам безпеку та приватність. Ви можете програмувати автоматичне відкриття або закриття у певні години, що допомагає створити враження присутності, коли ви відсутні вдома.
4. Простота у використанні для людей з обмеженими можливостями: Моторизовані системи полегшують використання та керування ролетами, жалюзями та шторами на  відстані.

Які вони бувають

Насамперед необхідно визначитися з типом штори. Якщо у вас є хороший дизайн-проект з хорошою візуалізацією, то тоді, мабуть, вам все повинно бути ясно і видно на красивій дизайнерській картинці, особливо, якщо ви проговорили з вашим дизайнером всі моменти.

design_2 design_project

Однак, якщо у вас немає такої картинки (або поки що немає), то можливо, вам буде корисно знати, які взагалі бувають карнизи і в яких ситуаціях вони використовуються.

І щоб вибрати собі оптимальну конструкцію штори, необхідно розуміти, які завдання вирішує штора. І хоча абсолютна більшість розуміє ці завдання, ми все ж таки ризикнемо їх перерахувати.

Закрита штора повинна забезпечувати:

  •          Захист від чужих очей (особливо у вечірній час, коли в будинку світло, а на вулиці темно)
  •    Захист від світла (коли вранці так хочеться поспати, а сонце вже світить просто в око)

Відкрита штора повинна забезпечувати:

  •          Максимальний потік світла в приміщення (відчинена штора має бути по можливості складена за межами віконного отвору)
  •         Гарний вид із вікна, якщо вам пощастило і він у вас дійсно гарний (те ж саме, складена штора не повинна закривати частину вікна)

Було б добре це пам'ятати та враховувати, коли ви (або ваш дизайнер) створюєте план приміщення та враховуєте сказане вище. Ми досить бачили, як воно буває, коли стелі вже пофарбовані і ніхто не буде збільшувати нішу для карниза або прокладати додатковий провід.

Отже, які вони бувають.

Традиційні горизонтальні штори

motorized-1n__11129-1585249270 Motorized-curtains-1

Це штори, які, як правило, рухаються горизонтальним карнизом убік. Карниз може бути з кованого прута, труби, алюмінієвого, сталевого або пластикового профілю, на стіні або на стелі. При цьому, штора на одному конкретному вікні може бути одна або їх може бути дві, а може бути одна штора на два вікна, частина штори може не рухатися, закриваючи частину порожньої стіни, але одна суть: смуга спеціальної тканини висить і рухається вправо-вліво . Штора може бути із щільної тканини, а може бути з умовно- прозорої (тюль, гардина) і, як правило, їх ставлять у парі. Якщо все добре продумано, таку штору можна легко поставити на електрокарниз і відкривати-закривати її з пульта, настінної кнопки, голосової командою або автоматично за розкладом.

Установка горизонтального карниза не пов'язана з навішуванням штори, тому можна встановити карниз, а штору повісити набагато пізніше і, крім того, зовсім нескладно замінити штору, якщо вам набрид її колір.

Рулонні штори

rulon2 fit_930_519_false_crop_1080_607_0_236_q90_630451_85361a9566

Це штори, які намотуються в рулон догори і займають мінімум простору у відкритому стані. На відміну від звичайних штор, для рулонних штор використовується спеціальне полотно, яке не схильне до деформації і забезпечує рівну намотування на вал (в рулон), тому механізм разом з тканиною утворює єдиний виріб. Замінити самостійно тканину для більшості людей буде неможливо (тільки разом із заміною механізму), тому потрібно добре подумати, перш ніж вибрати тканину для такої штори.

Рулонні штори бувають прості (полотно повністю намотується на вал) або, наприклад, системи день-ніч, коли використовується подвійний шар спеціальної тканини зі смугами прозорості, при суміщенні яких штора пропускає майже половину світлового потоку в умовно закритому стані. Така штора може встановлюватися «на проріз» - над віконним отвором, у отвір (десь на верхньому укосі), прямо на віконну раму або на стелю. При плануванні рулонної штори з мотором необхідно дуже точно розрахувати, де буде місце з установкою, оскільки цей тип штори не дуже зручний для маскування кабелю живлення.

Римські штори

rimskie-shtory-kiev-ukraina_20494_1 Blackout-Roman-Blinds1

Це штори, які, як і рулонні, складаються вгору, проте тканина може бути будь-яка, вибір тут великий. Спочатку вішаються карнизи, а потім на них встановлюється спеціальним чином пошите полотно штори. Моторизовані штори, як правило, оснащуються низьковольтним двигуном (12 або 24 В), тому потрібно десь розмістити блок живлення. Він невеликий, розміром з пачку цигарок, іноді його вдається сховати за шторою, інакше його потрібно розташовувати в іншому місці і виводити до мотора окремий низьковольтний кабель .

Штори-плісе

Plisse zhalyuzi-plisse-na-plastikovye-okna-montazh-bez-sverleniya-na-skotch

Це дуже компактні штори-гармошки, що встановлюються найчастіше прямо на раму (у тому числі і між штапиками), можна відкривати як руками, так і мотором. Такий тип штор використовують найчастіше, коли важливі габарити і немає місця для інших типів штор (наприклад, двері на балкон, які відкриваються впритул до укосу дверного отвору).

Про що потрібно подумати заздалегідь

У будь-якому випадку, при виборі типу штор та карнизів важливо правильно знайти баланс між дизайном (зовнішнім виглядом) та функціональністю. Якщо у вас вже є дизайн-проект з візуалізацією, вам потрібно продумати (або доручити вашому дизайнеру) кілька дрібниць, які потім можуть виявитися не такими дрібницями:

  •        Як ви відкриватимете/закриватимете штору, чи зручно підійти до штори і дістати до ланцюжка, мотузки у разі ручного керування
  •       Куди забиратиметься складена штора, чи повністю відкриється вікно для сонячного світла. Це важливо і для звичайної горизонтальної штори, так і для римської, оскільки складена тканина все одно займає чимало місця.
  •       Які взагалі режими освітлення та затемнення потрібні в конкретному приміщенні, скільки різних полотен штор необхідно: одне (тільки штора або тільки тюль, два (найчастіше штора + тюль), або навіть три (звичайна штора, тюль + blackout штора для повного затемнення))
  •       Що буде знаходитись безпосередньо під шторою (конвектори, радіатори, підвіконня, меблі), що може завадити відкриттю/закриттю або, навпаки, штора може перешкодити нормальній циркуляції повітря в опалювальний сезон.
  • Чи передбачено місце для встановлення карнизів (спеціальна ніша, наприклад) і чи є її розміри достатніми для того, щоб відкривання/закривання штор нічого не заважало.
  • Чи передбачений кабель електроживлення до місця встановлення електрокарніза. Чи враховано конкретні габарити конкретного карниза, чи визначені точні місця для встановлення кожного карниза, щоб вивести кабель живлення саме там, де потрібно. Все це потрібно врахувати, щоб потім не ламати стелю для переміщення кабелю на 10 см або використовувати дорогий карниз на акумуляторах (якщо взагалі забули підвести кабель живлення).
  • Як ви плануєте керувати двигуном електрокарниза. З радіопульта, або може бути потрібні клавішні або сенсорні вимикачі на стіні біля ліжка (у радіо-пульта є дивовижна властивість постійно губитися кудись). А можливо, ви хочете, щоб штори відкривалися самі в певний час разом із сигналом будильника, або одночасно з світанком/захід сонця, або ж при зміні освітленості.
1627039729538 1627039729549
Радіатор опалення має великі габарити Треба врахувати його розміри при плануванні ниші під карнизи, щоб штори не "лежали" на радіаторі.

   

Розміри та виміри

1627039729266 1627039730322
Неправильно виведений кабель живлення, надто далеко від місця встановлення карниза Так краще, хоча теж неідеально

На етапі проектування ви можете вже прорахувати та, відповідно, закласти до бюджету необхідні витрати.
Багато клієнтів хочуть купити заздалегідь моторизований карниз, щоб вже під нього робити нішу. Але уявіть собі, що він потім лежатиме у брудному приміщенні кілька місяців. Тому купити електрокарниз можна потім, більше, його зроблять саме за вашим розміром, а не навпаки. Достатньо заздалегідь проконсультуватися.

Якщо у вас вже є ніша, і виведений кабель під живлення мотора, то розрахувати довжину карниза в цій ніші досить просто: довжина ніші мінус 20 мм у разі карнизу з відкриванням у дві сторони та мінус 12-15 мм у разі одностороннього відкривання.

Якщо у вас немає ніші, але ви хочете приховати карниз і ще, наприклад, зробити підсвічування штори, то вам потрібно передбачити стельову нішу. 

Для двох прямих карнизів достатньо ширини 170-200 мм. Якщо є підсвічування, то бажано додати 15-20 мм. Якщо планується кутовий карниз, то ніша має бути ширшою (220-250 мм), оскільки потрібно відсунути карниз від краю ніші, щоб штора не терлася об край ніші на повороті.

Особливої ​​уваги вимагає встановлення карнизів на натяжні стелі. Як правило, вздовж стіни з вікном виконується стельова ніша (як і у випадку з гіпсокартонними підвісними стелями), де карниз можна повісити прямо на бетонне перекриття. Якщо ніші немає, тоді залишається два варіанти: на стіну на кронштейнах або через матеріал стелі в спеціальні заставні (не найкращий варіант, на крайній випадок).

Вартість карнизів залежить від довжини, тому для розрахунку вартості потрібно розуміти, як саме ви плануєте закрити вікно, скільки місця у вас є з боків (для звичайних карнизів) та над вікном (для рулонних та римських штор).

У будь-якому випадку, намагайтеся все продумати заздалегідь і проконсультуватися, якщо потрібно, тому що потім переробка може стати набагато дорожчою, довшою та незручною.

Чи можна купити карниз та встановити його самостійно?

Якщо йдеться про прямі моторизовані та ручні карнизи, то, на нашу думку, більшість людей, які знають, з якого боку тримати перфоратор і викрутку, з цим завданням упораються без проблем. Ми, як і багато інших постачальників, продаємо готовий карниз для навішування, вам потрібно тільки розуміти, на що його вішатимете (стіна, стеля) і на який матеріал (гіпсокартон, бетон, фанера і т.п.) і запастися відповідним кріпленням.

Моторизовані карнизи продаються з уже запрограмованим двигуном, тому, як правило, після встановлення двигуна в повішений на стелю карниз, все відразу працюватиме.

Управління моторизованими карнизами

Якщо для ручного відкривання штори на звичайному карнизі потрібно або потягнути за штору, або за мотузку, або за ланцюжок, то у разі моторизованих карнизів варіантів відкриття є трохи більше:

23 Выключатель-220V-для-штор-и-жалюзи

радіопульт. Натиснув кнопку – відкрив, натиснув – закрив, зупинив, усе просто. Це найпоширеніший варіант, але має один недолік: маленький пульт має властивість кудись ховатися (для таких випадків є функція  touch -motion). Можна використовувати один пульт на кілька карнизів, можна закривати кілька штор з одного пульта окремо або одночасно. Якщо карнизи у різних кімнатах, то для зручності краще мати в кожній кімнаті по одному пульту.

Настінна кнопка/вимикач. Цей варіант для тих, хто добре все заздалегідь продумав і вивів окремий (додатково до кабелю живлення) кабель від мотора до місця, де буде встановлений вимикач. Цей варіант не скасовує, а доповнює варіант керування з радіопультом. Проте вимикач на стіні завжди на місці, він нікуди не подінеться. Для управління моторами карнизів існують спеціальні вимикачі, але якщо вони не вписуються у ваш дизайн і не підходять до решти електрофурнітури, то можна використовувати звичайний двоклавішний вимикач.

1626856117131 TOSO-Ti-8040-Touch-Motion-Function-1

Мобільний додаток / система «розумний дім» Для реалізації такого способу керування потрібно мати або спеціальний мотор з W iFi ZigBee  підключенням, або використовувати спеціальний універсальний пульт, який підключається до інтернету і може керувати двигунами з радіо-пультами. У цьому варіанті можна налаштувати керування шторами за розкладом, за заходом сонця, за рівнем освітленості і керувати шторами голосом за допомогою будь-яких асистентів (Google AssistantGoogle HomeAlexaSiri). 

Функція touch-motion. Тільки для звичайних моторизованих горизонтальних карнизів. Якщо пульт і телефон не під рукою і вимикача на стіні немає, а голосовий помічник не налаштований, просто потягніть трохи за край штори і далі сама поїде за допомогою мотора. Проте зупинити штору в такий спосіб не вийде. Та й не треба.

Складні варіанти

Переважна більшість ситуацій – це стельовий прямий горизонтальний симетричний карниз з відкриванням у дві сторони довжиною від 2,5 до 4 м. Все просто: стандартні вікна – стандартні карнизи

Проте ситуації бувають різні:

  • Довгі прямі карнизи, більше 6 м. Тут потрібно вважати навантаження, якщо штори високі або дуже щільна тканина, то може знадобитися встановлення двох двигунів із синхронізацією управління
  • Велика висота приміщення. Ситуація аналогічна до попередньої: потрібно вважати вагу штори і, якщо що, ставити додатковий мотор
  • Нестандартні прямі карнизи. Наприклад, на одній стіні два різні за розміром вікна і потрібно закривати їх одним карнизом з одним мотором. З деякими обмеженнями так модно зробити, проте самостійно заміряти і розрахувати таке у клієнта вже навряд чи вийде. Але ми допоможемо: або реалізувати ваше завдання, або пояснимо, чому так робити не потрібно. 
  • Кутові Г-подібні та П-подібні карнизи. Залежно від обставин виготовляються за допомогою спеціальних кутових елементів або згинається карнизний сам профіль. За допомогою кутових елементів можна отримати значно менший радіус повороту і заощадити багато місця на стелі. Однак такі карнизи при закриванні трохи шумлять, коли бігунки проїжджають через поворот. Кутові карнизи (особливо П-подібні) вимагають дуже ретельних вимірів. Для найкращого результату краще замовити замір та монтаж у фахівців 
  • Еркери, вигнуті, криволінійні карнизи. Не завжди архітектори думають про тих, хто потім все це виконуватиме. Тим не менш, все можна вигнути, просто трохи довше і дорожче. 

Як це зрештою виглядатиме

1627039729757 1627039729735
1627039729670 1627039730181
1627039731046 1627039729101

Якщо вся викладена інформація допомогла вам якось заощадити час і гроші, ми будемо дуже раді. Але якщо все ж таки ваше питання не знайшло відображення в тексті, дзвоніть нам без жодних вагань.

<script src="//code.jivosite.com/widget.js" data-jv-id="jfhLZlyqBP" async></script>